Wil je wonen zoals Elton John of Margareth Tatcher?

Banner tweee

Wil williamjij wonen zoals Elton John of Margareth Tatcher? Of ben je gewoon nieuwsgierig om te weten hoe zij hun huis hebben ingericht? Wel hier is hun geheim: ze werkten ondermeer samen met William Yeoward. William Wie?

William Yeoward is een ontwerper van stoffen, behang, meubelen, tapijten, kussens, tafellinnen en decoratief glaswerk. Ik heb hem, in zijn prestigieuze showroom 270 te Kings Road in London, een tijdje geleden ontmoet (zie foto). Volgens mij kan je William Yeoward niet zomaar in een bepaalde stijl onderbrengen. Niet klassiek, niet modern, maar allebei. Hoe kan dat nou?!

Blauw

Banner 1

In zijn collectie 2015 Indigo Blue is het een en al blauw. Verschillende linnen, weefstoffen en prints – sommige met strakke patronen, andere etnisch geïnspireerd en nog andere met puur klassieke streepjes of ruiten. Maar allemaal met blauw: Denim, Sky, Indigo, Ink, Midnight en Ocean. Op de foto’s in de banners worden al deze stoffen bont gecombineerd – met beige linnen, met mahonie of kerselaar, met glas en zilverwerk. Ook zijn vorige collectie Alberesque (zie foto’s in banner hierboven) combineert blauw waarop je met de stoffen van Indigo Blue kunt voortbouwen. William gebruikt ook vaak stoffen als wandbespanning (in plaats van behang), een traditionele techniek van binnenhuisdecoratie die met uitsterven bedreigd is, maar die ongeëvenaarde resultaten qua uitstraling geeft.

Rood

Banner drie

Hou je wel van blauw, maar wil je het geheel toch wat levendiger? Dan kan je terugvallen op de stoffen van de Marlena collectie. Dezelfde patronen als bij de blauwe Alberesque collectie worden hier met meer kleuren rood, beige en aardetinten gecombineerd. 

Wat super leuk is aan William is dat hij in zijn interieurs telkens een verrassend accentje legt.  Zoals een schilder in een groene weide dat éne gele bloemetje schildert. Zo zet William Yeoward dat éne rode glaswerk op een buffetkast (zie foto banner hierboven links), met enkele rode stoeltjes in een blauw wit met blauw interieur (zie foto banner hierboven rechts) enz…  Het geheel wordt op die manier speels én licht.

Bij jou thuis 

Voor bij jou thuis zijn m. i. de stoffen van William Yeoward toepasbaar in een alles-of-niets-scenario. De kracht van de sfeer komt pas als je voldoende veel zaken van William Yeoward in je interieur toepast. Behang of wandbespanning, zetelbekleding, gordijnen, tapijten, royaal veel kussens – met andere woorden royaal veel samen doet het hem.  Voordeel is wel dat alles maar dan ook alles in de collecties van William Yeoward eindeloos combineerbaar blijft en dus tijdloos blijvend mooi is. Als je naam niet Elton John of Margarath Tatcher is en een volledige inrichting met William Yeoward niet binnen jouw bereik ligt, kan je deze stoffen nog op een andere manier toepassen:

Het bijzondere aan de stoffen van William Yeoward is dat elke stof op zich zo bijzonder is en dat ze een volledige collectie zou kunnen dragen. Val je dus voor één stof, dan kan je die perfect in je huis gebruiken om een heel mooie, individueel eigen sfeer te creëren. Zo koos Erna, voor haar woonkamer en eetplaats, vouwgordijnen van de Fieran maar daarover vertel ik jullie meer in één van de volgende blogpost. Erna heeft zo haar interieur een hedendaagse toets gegeven; sober en toch speels en bovendien mooi voor de komende decennia!

Score van Kristien voor de stoffen en behang collectie 2015 van William Yeoward:

originaliteit: 9,5/10
prijs/kwaliteit: 7/10
bruikbaarheid: 6/10

Vind je één van bovenstaande stijlen leuk, maar zie je niet hoe deze bij jou thuis om te zetten? Aarzel dan niet me te contacteren.  Ik help je hier graag bij…

Vind je dit blogartikel nuttig? Dan lees ik dat graag in de comment box helemaal onderaan.  Ook andere reacties of vragen zijn welkom.  Wil je meer weten over een bepaald onderwerp? Laat mij  dan ook een berichtje, dan probeer ik jouw onderwerp in één van mijn volgende blogs op te nemen.  Bedankt alvast!

Ik wens jou veel succes en maak het vooral zéér C.O.S.Y.!!!

Kristien

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Powered by WordPress. Designed by WooThemes