Wil je hip en trendy zijn?

fotoLaat jouw gras dan doorlopen in jouw interieur. Hoezo? Gras? En dan binnen maaien zeker? Neen hoor, leg kunstgras… Je komt hiermee tegemoet aan de nieuwe trends “reconnecting” en “seeking comfort” binnen jouw interieur.

Grastapijt binnen in je huis

De huidige trend van “reconnecting” speelt in op het (terug & meer) in contact komen met de natuur. Bij nieuwbouwhuizen horen patio’s, tuinkamers, “poolhouses” en bijgebouwen. Bij appartementen horen (al dan niet overdekte) royale terrassen waarop je het hele jaar rond kan vertoeven. Mensen zoeken thuis de connectie op tussen binnen en buiten.

Eén van de mogelijkheden om het binnen-buiten gevoel te versterken is dezelfde tegels leggen op je buitenterras en binnen in je leefruimte, zodat wanneer de schuiframen open staan dit één kamer lijkt. Omgekeerd kan je ook gras van buiten naar binnen in je woning laten doorlopen. Ook bij de 12,5 jarige viering van KL Decor lag het kunstgras van buiten op het voetpad tot helemaal achteraan in de showroom. Zie foto’s hiernaast.  

KL Decor is trouwens trendsetter op dat gebied, want vele handelaars in Leuven hebben nu ook kunstgras voor hun etalage gelegd. Raak ook besmet, raak ook besmet, raak ook besmet…

Comfort voor buiten

Je volgt bovendien nog een andere trend wanneer je grastapijt legt. Die van “seeking confort”. Grastapijt is immers snel geplaatst, is UV bestendig en zeer duurzaam. Door het uitzicht moet je je tegenwoordig ook niet laten weerhouden want de huidige grastapijten hebben een heel natuurlijk uitzicht. Bijvoorbeeld de kwaliteit Rosemary (te koop bij KL Decor op twee rolbreedtes: 2 m aan 32 €/m² en 4 m aan 42 €/m² inclusief BTW).

IMG_1882Ook qua gevoel; wanneer je met blote voeten op nat kunstgras of gras loopt, voel je geen verschil. Het enige wat mijns inziens verschillend blijft is het geluid wanneer je er over loopt (een beetje een zompig geluid zoals wanneer je met laarzen in de sneeuw loopt op skivakantie). Maar qua uitzicht heb je echt het gevoel van natuurlijk gras. Let er wel op dat je verschillende kleuren, hoogte en samenstelling van de pool neemt waaruit je tapijt bestaat én dat je 1.500-2.000 gr/m² kiest.  

Je kiest hiermee duidelijk voor comfort aangezien het onnodig is om te maaien, het weinig onderhoud vergt en je heel het jaar door weelderig groen hebt.

Op ongewone plaatsen…

banner 3
Denk ook verder dan tuinen en rond het zwembad. Tegenwoordig kan je grastapijt ook leggen in patio’s, serres en veranda’s, op balkons, terrassen en dakterrassen (weg met die lelijke roofing!!). Maar ook in lounges, op woonboten of jachten, caravans of mobilhomes en… op zitbanken.

Bijvoorbeeld in de super gezellige zaak La Bas van Brenda Jacobs van  in Diest. Je eet er overheerlijke (gluten)vrije wraps met veel verse groentjes op een bank met grastapijt!

Ook de rest van de inrichting is erop afgestemd met een leuk jungle blad behang. Zelfs tot in de toiletten houdt het de sfeer hoog.

Tip voor de jonge mama’s

Kunstgras werkt ook heel goed om op een terras je kleintje op te laten spelen!

Lees je graag deze blog? Laat het me even weten onderaan deze blogpost in het commentaarveld. Ook andere reacties of vragen zijn welkom. Wil je meer weten over een bepaald onderwerp? Laat dan zeker een berichtje achter, dan probeer ik jouw onderwerp in één van mijn volgende blogs op te nemen. Bedankt alvast!

Ik wens jou veel succes en maak het vooral zéér C.O.S.Y!!!

Kristien

 

 

 

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Powered by WordPress. Designed by WooThemes