Wat is het dierbaarste in jouw interieur?

1

Wat is het dierbaarste in jouw interieur? Zijn het foto’s van je gezin of huisdier, boeken die je gelezen hebt (of nog wil lezen), souvenirs die je van je reizen hebt meegebracht of gewoon objecten die je mooi vindt en waar je van houdt?

Ik heb goed nieuws voor je: je bent helemaal trendy! Ja hoor dé trend voor dit najaar is in mijn opinie (en dat zag je ook op de Parijse interieurbeurs Maison & Objet) – dat het terug verfijnd, kostbaar, waardevol, met luxe,… kortom “dierbaar” mag in je interieur. Volgens mij is het bovendien méér dan een trend – het is blijvend. Want elk interieur van mijn klanten – waarin dierbare objecten een plaats krijgen – vertelt het verhaal van de bewoners zelf. Het mooiste is wanneer bewoners en hun interieurs helemaal in lijn liggen met elkaar, ze elkaar aanvullen, ze elkaar voeden en elkaar ondersteunen.

Een ontwerper die volgens mij de link tussen de identiteit van een persoon en zijn “look” als geen ander legt, is Ralph Lauren, in zowel zijn kleding áls zijn interieur. En ook hij is meester in het gebruik van dierbare materialen zoals wol, cashmere, zijde, enz… Hij is begonnen als een eenvoudige dassenontwerper, waarbij hij de kunst van uitgelezen stoffen met hoogwaardige confectie leerde te combineren in sublieme producten. Doorheen al zijn collecties stelt hij stijlen voor, die elk een identiteit uitstralen: denk maar aan Polo Ralph Lauren.  Zoals een acteur kostumes draagt omringd door een specifiek decor om zijn personage kracht bij te zetten.  Zo wil Ralph Lauren dat je die persoon wordt door zijn kleding te dragen en te wonen omringd door zijn stoffen.  In de nieuwste interieurstoffen collecties 2015 van Ralph Lauren heb je volgende identiteiten:

  1. Sur La Côte

Banner Stripe

Hou je van de uitstraling van een “New England” wit houten huis aan zee met een overdekt terras en schommelstoel aan de voorkant? Waar het leuk is om familie en vrienden uit te nodigen en waar altijd een vakantiegevoel heerst? Deze keer combineert Ralph Lauren zijn traditionele wit met blauwe strepen van de Marchant Stripe (rechter foto) met het frivole Beau Soleil (linker foto) in de “Sur La Côte” collectie. Beau Soleil toont de Côte d’Azur, die voor ons Europeanen binnen reisbereik ligt, maar die voor de doorsnee Amerikaan een onbereikbaar aards paradijs vertegenwoordigt, en daarom in huis gehaald kan worden door deze Beau Soleil.  Om deze look bij je thuis te hebben, kan dat ook perfect in België. Vraag maar aan Gwendoline, zij woont in Pellenberg, in het huis van haar ouders met dierbare meubelen en objecten omgeven door het groen.  In dit kader passen de met blauw wit gestreepte gordijnen in de stijl van Marchant Stripe perfect.

2. Ashdown Manor en Country

Banner 2

Als Amerikaan kan Ralph Lauren maar een goede twee eeuwen teruggaan in de geschiedenis van zijn land.  Maar in Groot-Brittannië tref je natuurlijk veel oudere familielandhuizen aan. De stijlvolle persoon die bij de “Ashdown Manor” en “Country” collectie hoort, is iemand die graag leest en werkt in zijn/haar studeerkamer met open haard met de hond die zich net heeft uitgeleefd tijdens een jachtpartij en binnenkort vindt het jaarlijkse  jachtdiner plaats. De stoffen Ashdown Embroidery (links), Fyfield plaid (midden) en Ashfield Floral (rechts) stralen raffinement en degelijkheid van de typische Britse landelijke stijl uit, maar met een vleugje vintage. Gebruik deze karakteristieke stijl bij jou thuis voor een stijlvol interieur zoals Christine uit Dendermonde. Zij verkoos haar interieur met kostbare stoffen te bekleden en deed dit in fasen in functie van haar budget. Zo kon ze kwaliteitsvol en duurzaam kiezen.

Score van Kristien voor de stoffen en behang collectie 2015 van Ralph Lauren:

originaliteit: 7/10
prijs/kwaliteit: 7/10
bruikbaarheid: 8/10

Vind je één van bovenstaande stijlen leuk, maar zie je niet hoe deze bij jou thuis om te zetten? Aarzel dan niet me te contacteren.  Ik help je hier graag bij…

Vind je dit blogartikel nuttig? Dan lees ik dat graag in de comment box helemaal onderaan.  Ook andere reacties of vragen zijn welkom.  Wil je meer weten over een bepaald onderwerp? Laat mij  dan ook een berichtje, dan probeer ik jouw onderwerp in één van mijn volgende blogs op te nemen.  Bedankt alvast!

Hoe reageren? 

Scrol naar onder in het blogbericht en daar kom je volgende foto tegen. Lukt het nog steeds niet om een reactie te plaatsen, stuur dan een mailtje naar klangenakens@kldecor.be en dan probeer ik je verder te helpen.

Knipsel

Ik wens jou veel succes en maak het vooral zéér COSY!!!

Kristien

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Powered by WordPress. Designed by WooThemes