Voyage Deco bij je thuis…

bannerhoofdding

En…? Heb je vorige week zoals Veronique het idee gekregen om bij jou thuis ook een hangmat te maken? Prima: je ziet met een paar eenvoudige en snelle trucjes, bereik je al heel veel in jouw interieur!

Ondertussen zit de vakantie erop en geniet ik nog na van mooie herinneringen bij het zien van souvenirs en foto’s van mijn vakantie. Maar zelfs al ben je niet naar een ver tropisch oord geweest… Je kan de vleug van verre reizen ook bij je thuis creëren door met de laatste stoffen collecties van een paar wel heel bijzondere designers thuis aan de slag te gaan.

Matthew Williamson…

Banner Mathew 1

… is reeds 15 jaar succesvol in de modewereld matthew williamson hemmingway floridita havannaen brengt dit najaar kleuren zoals jade, perzik, koraal, turquoise, fuchsia, grasgroen en ultramarijn binnen in je interieur. Het is een caleidoscoop aan kleuren maar als je durft
dan breng je een oude groene fluwelen stoel die je van de bomma hebt gekregen (zie foto hiernaast), samen met een kastje dat je op de rommelmarkt hebt gekocht, tot leven met de stof Floridita. Of treed in de voetsporen van Ernest Hemingway die in het pre-revolutionaire Cuba in het hotelletje verbleef waarnaar de stof Habanera (zie foto links in banner hierboven) is vernoemd. Combineer deze stof met een oude spiegel of een rotan zeteltje bij jou thuis en je kan zo de glamour en de spannende sfeer van die tijd voelen bij jou thuis…

Christian Lacroix….

Banner Lacroix
….wordt mijns inziens steeds extravaganter zowel in zijn kleding als in zijn interieurstoffen. Maar toch maakt die man wel iets wat me happy maakt. Blozend fruit springt naar voor in zijn stof Manaos, weelderige bladeren en bloemen in de stof Canopy – hoe bonter hoe liever en ja…. bij je thuis kan je dit ook bereiken zonder al te veel moeite: leg verschillende bontgekleurde kussens in een rieten zeteltje en zet er op de grond cactussen van allerlei groottes in bont gekleurde potten bij. Hang in kaders van verschillende grootte stukken stof of behang met bonte taferelen et voilà…. you’ve got the look.

Nina Campbell…

Banner Nina Campbell
….gevestigde waarde in het Britse stoffenwereldje neemt je met collecties Fontibre mee op de reizen van haar familie, waaronder haar grootoom Stratford Hely Hutchinson Keightley. Wat mij opvalt aan haar stoffen – vooral ook de jacquards stoffen uit de Jacquet collectie (zie foto’s midden en links in banner) – is dat ze zó zacht aanvoelen. Heerlijk om grote kussens van een sofa mee te herbekleden zoals Nina en haar man deden. Of doe zoals Arianne die met de stof Paradiso (zie foto rechts in banner), een veelkleurige geborduurde vogel op een zijde achtergrond, het paradijs op aarde maakt in haar mooie hall.

Je ziet met de juiste dosering (ik help je hier graag bij) zijn al deze stoffen perfect toepasbaar in jouw of mijn huis. De enige voorwaarde is dat je open moet staan voor een een flinke dosis speelsheid. Want als je geen fan bent om dit alles in je interieur toe te passen – of je krijgt manlief (nog) niet zo ver – koop dan een paraplu (zie eerste banner), verkrijgbaar bij KL Decor van Matthew Williamson met zijn flamingo design, Flamingo Club.

Volgende keer krijg je antwoord op de vraag: “Paars en limoen groen is dat choquerend te samen?”

Vind je dit blogartikel nuttig? Wil je meer weten over een bepaald onderwerp? Wat zijn jouw ervaringen in interieur? Laat jouw reactie hieronder. Bedankt alvast!

Hoe reageren? 

Scrol naar onder in het blogbericht en daar kom je volgende foto tegen. Lukt het nog steeds niet om een reactie te plaatsen, stuur dan een mailtje naar klangenakens@kldecor.be en dan probeer ik je verder te helpen.

Knipsel

Ik wens jou veel succes en maak het vooral zéér COSY!!!

Kristien

One Response to Voyage Deco bij je thuis…

  1. helga willems 13 oktober 2015 at 16:09 #

    Leuke artikels Kristien! Fijn om te lezen en geven je weer net dat kleine duwtje in de rug dat nodig was om eraan te beginnen. Op de vraag of limoen en paars samengaat… ben ik benieuwd naar het antwoord. Ons kantoor was in deze tinten geverfd, en ik heb er jaren dagelijks in geleefd. Dus als je ervaringen nodig hebt, laat maar weten…. 😉

Geef een reactie

Powered by WordPress. Designed by WooThemes