Hoe bij wisselvallig weer het lentegevoel bij je thuis houden?

Wanneer in België de zon schijnt is er toch geen beter plekje op aarde om te wonen. Maar omdat we weten dat het in België vaak wisselvallig is, graag hierbij interieurtips om het zonnetje in huis te doen schijnen.

Lente in 1-2-3

Het gemakkelijkste om de lente in 1-2-3 in jouw interieur te brengen is door een stuk stof met prachtige lentebloemen op te hangen. Bijvoorbeeld de stof Nymphaea Camellia van Designers Guild; een 100% linnen met prachtige bloemmotieven. Zo doe je het bij jouw thuis: kies een hoog raam en hang twee rails. Aan één rail hang je zoals gebruikelijk jouw overgordijn en aan de andere rail hang je naar believen een groot stuk stof van plafond tot grond. In de winter kan dat een gezellig, warm, rood zijden pand zijn maar in de lente mag het een lichte linnenstof met groot bloempatroon zijn. De stofbreedte van interieurstoffen is gebruikelijk 140 cm breed. Als je zo’n strook bijna strak hangt, heb je toch een goede meter breedte die je van de stof ziet. Is deze breedte in verhouding tot jouw ramen niet voldoende dan kan je ook kiezen om twee stroken stof te hangen voor meer effect.

Aan de bron of niet… jij kan het ook!

banner 3

Ja, hoor ik je nu zeggen, maar jij zit aan de bron en hebt interieurstoffen vlot ter beschikking. Klopt maar… ik ben heus niet de enige!!! Kijk naar Arianne, zij houdt ervan het lente- of wintergevoel op te roepen door stofpanden bij haar overgordijnen te hangen. Ze heeft haar tijd genomen om een stof te kiezen die, wanneer enkel het overgordijn hangt, warm genoeg aanvoelt om de woonkamer gezellig te maken. Daarnaast moest het overgordijn ook neutraal genoeg zijn om in combinatie met allerlei materialen, motieven en kleuren van de wisselende stofpanden te passen. Het is uiteindelijk de mooie stof “Zucchero” van het merk Agena geworden. Een “double face” kamerhoge 100% linnen met een zacht kleurenpalet. “Double face” betekent dubbel geweven, dus dat zowel de voor als de achterkant van de stof mooi is om als goede kant van de stof te gebruiken.

*Noot voor de mannelijke lezers van deze blog: Agena behoort tot het Italiaanse Design huis Pininfarina, bekend om zijn ontwerpen voor Ferrari, Maserati en andere grote automerken.

En hoe krijg je manlief zo ver?

Hadewijch woont, met haar man en twee dochters, in een prachtige moderne Purachina DGnieuwbouw woning. De woonkamer heeft een 6 meter hoge glaspartij met een fantastisch zicht op de tuin. Om heel het raam te bedekken met gordijnen heeft Hadewijch geopteerd om twee mooie panden van de stof purachina van Designers Guild te hangen. Het is een “in between” stof wat betekent dat hij iets dikker is dan een voile, maar niet zo dik dat je er niet meer zou kunnen door kijken. Het groen in de stof combineert mooi samen met het groene van de tuin. Hadewijch is helemaal weg van de blauwe kleur in de stof en manlief… die kan ondertussen wennen aan het hebben van stofpanden aan de ramen. Die zorgen toch voor meer gezelligheid volgens hem nu. 

Ik wens jou veel succes en maak het vooral zéér C.O.S.Y.!!!

Kristien

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Powered by WordPress. Designed by WooThemes