Jardin des plantes…

Banner algemeen

‘Jardin des plantes’ is de nieuwe Herfst/Winter collectie van Designers Guild. De ontwerpster Tricia Guild is deze keer NOG veel ruimer gegaan dan ze normaal gesproken doet in zowel haar kleurenpalet als in dessins.  

 

Aubriet Linnen

banner Aubriet

Tricia overtreft met het aantal kleuren in de stof Aubriet (zie foto in banner hierboven) haar vorige collecties. Ook de introductie van oranje en rode tinten is nieuw. Het is een heel kwalitatieve linnen die digitaal geprint is met een groot bloemmotief.  Het motief is 220 cm groot.  Je krijgt de indruk dat de bloemen erop geschilderd zijn.  Wat voor mij een pluspunt van deze stof is dat ze zeer gemakkelijk bruikbaar is. Je kan er zowel ’s winters als ’s zomers mee blijven combineren. In de herfst/winter de diep oranje, paars en groene tinten en in de lente/zomer de fuchsia, blauw en pasteltinten. Het stukwerk motief op de achtergrond is op zichzelf al een kunstwerk en maakt de stof extra levendig. Je hebt het Aubriet motief ook in behang en van de achtergrond bestaat ook een apart behang. Met dit behang kan je jouw kamer heel neutraal opbouwen om dan met de Aubriet (1 stuk stof of 1 muur behang) het accent te leggen.  Een tip van Kristien: hang één stofstrook achter je bed en je hebt een waauw kamer! Easy and C.O.S.Y.

 

Delahaye Katoen/linnen

Banner 3

Ook qua dessins is het niet enkel bloemen deze keer. De stof Delahaye, met een gemarmerde tekening, doet retro aan, maar is heel actueel. Ook hier scoort Tricia volgens mij weer met én een heel originele stof én eveneens makkelijk bruikbaar in je interieur. Delahaye is goed combineerbaar met zwart, beige, grijze en greige tinten wegens de achtergrondkleuren. Heb je dus een grijze sofa, of beige muren, dan klopt het steeds. Combineer met wat stoerdere materialen in je kussen in zwart, grijs en greige en je hebt in no time een top interieur. De stof Delahaye is in het rood (zie banner) blauw, bruin en groen te verkrijgen.

 

Issoria fluweel

Banner 2

Een tweede opmerkelijk dessin is de Issoria vlindertjes. Je hebt dit motief in een prachtige fluwelen stof uitvoering, in behang en in zalig knuffelbare kussens. Ook hier weer een zeer origineel en makkelijk inzetbaar motief. In mijn etalage heb ik ditmaal de zachtere tinten gecombineerd. Afgewassen paars, gedempt blauw, zacht lila… het geheel oogt rustgevend. Ook weer vind ik deze stof blijvend voor zowel zomer als winter.  Combineer met kussens in linnen of met fluwelen motieven en je hebt een uniek interieur waarin je je als een vlinder in een cocon kan voelen.

Score van Kristien voor de herfst/winter collectie 2016 ‘Jardin des plantes’ van Designers Guild:

Originaliteit: 9/10
Prijs Kwaliteit 9/10
Bruikbaarheid: 9/10

Lees je graag deze blog? Laat het me even weten op een mailtje naar klangenakens@kldecor.be met in de hoofding I LIKE THE KL DECOR BLOG, of onderaan deze blogpost in het commentaarveld.

Ook andere reacties of vragen zijn welkom. Wil je meer weten over een bepaald onderwerp? Laat mij dan ook een berichtje, dan probeer ik jouw onderwerp in één van mijn volgende blogs op te nemen. Bedankt alvast!

Ik wens jou veel succes en maak het vooral zéér C.O.S.Y.!!!

Kristien

 

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Powered by WordPress. Designed by WooThemes