Hoe mijn interieur evolueert…

Banner 1

Een rariteit die ik heb is dat mijn interieurs mee-evolueren met mijn eigen evolutie.

Ik herinner me dat de inrichting bij mijn ouders thuis eens ingericht steeds hetzelfde bleef. De meubelen op dezelfde plaats, af en toe maar een decoratie erbij, maar voor het overige steeds hetzelfde. De kerstboom bij mijn ouders thuis was vroeger ook elk jaar quasi hetzelfde, op enkele nieuwe decoratietjes na. En bij mezelf? Ik ben in de voorbije 15 jaar 6 keer verhuisd en heb meermaals dezelfde plekken heringericht (voorbeeld een muur rood geverfd in de woonkamer van een huurhuis) en mijn kerstboom krijgt elk jaar een ander thema geassorteerd met het tafellinnen en de overige decoratie in huis!

Enige constante zijn mijn reis souvenirs die in elk van mijn thuishavens een mooie plek toebedeeld krijgen en enkele kerstdecoraties zorgvuldig verzameld over de jaren, die elk jaar mee in de boom bij het jaarthema passen. Maar toch ben ik geëvolueerd van de abrikozenroze met grijze slaapkamer met bijpassende lampenkapje en bedlinnen bij mijn ouders, naar mijn huidige slaapkamer met rustige klei en aardbruine tinten, wit beddengoed en lichte witte voile overgordijnen met subtiel dessin en versieringen.

En weet je wat ik na 10 jaar interieurstyling ontdekt heb? Dat mensen en hun kleur- of interieursmaken evolueren naarmate ze ouder worden. Kijk maar naar de primaire kleuren rood, blauw, geel, die toegepast worden bij babyspeelgoed (terwijl mama het babykamertje liever met zacht beige met witte meubeltjes ziet), uitgesproken felle kleuren paars, fuchsia, grasgroen en azuurblauw in tienerkamers (“kijk eens mijn kamer is zeker niet zoals alle andere want dit is wel de kamer van dit persoontje hoor!”), steeds zachter en voller tot aan je 40ste en vanaf je 50ste met meer finesse en kleurdetail (bijvoorbeeld grijze lakens met een tikkeltje paars in).

En jij hoe ben jij geëvolueerd? En je interieur?

Ik wens je veel succes en maak het vooral zéér COSY.

Kristien

Vind je bovenstaande tips interessant? Brengen ze je inzicht en vatten ze informatie voor jou handig samen? Heb je er toegepast? Laat het me weten in de commentbox onderaan.

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Powered by WordPress. Designed by WooThemes