Het verhaal van Anselien haar huisje…

Mag ik je voorstellen?

Anselien is voor jaareinde met haar vriend verhuisd naar een gezellig huurhuisje aan de rand van de stad. Wil jij weten hoe zij met leuke eenvoudige en goedkope dingen haar huisje heeft ingericht?

Alles wit

Banner 1

Aangezien het een kleine woning is, zijn de ruimtes niet groot en stralen ze al vanzelf gezelligheid uit. Bovendien heeft het huisje houten vloeren. Dus mag het zeker om alle muren en plafonds in het wit te verven. Omdat Anselien slechts twee weken had vanaf het moment dat ze de sleutel had tot wanneer ze verhuisd is was het ook nog niet duidelijk hoe ze het verder zou inrichten. Met wit op alle muren als basis in haar slaapkamer is alles proper en kan Anselien later hier en daar nog een accentmuur schilderen wanneer ze al een tijdje in het huis gewoond heeft. Tip van Kristien: als je in een bestaande woning met veel verschillende kleuren op de muren niet goed kan beslissen welke kleuren je zou willen, en je hierop blokkeert, schilder dan alle muren en plafonds in de kleur Leliewi van de Levis Ambiance collectie. Zet nadien je meubelen. Probeer met de Visualiser App van Levis welke kleur je het liefste op je muur zou zetten. Begin met één kleur op één muur te schilderen. Dit is ideaal om in het weekend te doen. Nadien kijk je of je nog meer muren en/of kleuren wil schilderen. Met Leliewit kan je niet fout zitten. Bovendien is Leliewit, zoals bij Anselien fijne basis om vintage spulletjes en kleurtjes op te combineren. Het geheel oogt leuk en speels.

Vloeren

Banner 2

Op de tweede verdieping van het huis lagen in de kamers vaste tapijten op houten plankenvloeren. Anselien en haar vriend hebben overal het tapijt weggehaald (wat een berg voor grof huisvuil!). Dat geeft niet alleen een fris en nieuw gevoel, maar geeft ook een rust omdat dezelfde vloer doorloopt over verschillende kamers. Het hout moest wel behandeld worden. Na reinigen van de verfresten, ontvetten en ontstoffen hebben ze er een kleurloze vernis opgezet. Het voordeel van vernis op een houten vloer is dat je er gemakkelijk met een vochtige dweil over kan. Tegenwoordig heb je keuze in vernissen en is het ‘gele’ vernis van vroeger niet meer het enige verkrijgbare. Ook de ‘vergeling’na verloop van tijd is bij de meeste vernissen van vandaag sterk verbeterd. Toch na blootstelling aan (zon)licht ga je na verloop van tijd toch wel kleurverschillen zien tussen stukken waar bv een tapijt heeft gelegen en waar er geen lag. Tip van Kristien: laat je houten vloer een tijdje terug blootgesteld aan het (zon)licht en de verkleuring zal egaler worden.

Wees origineel in wat je zet en hoe je het gebruikt

Banner 3

Vaak is het zo dat mensen alle meubelen die ze hebben in een nieuwe woning zetten. Maar dat hoeft niet noodzakelijk. Het is niet omdat je van de bomma een salontafel hebt gekregen dat je die in het midden van je salon moet zetten.  Je moet een selectie maken: passen deze meubelen qua afmetingen? Bijvoorbeeld een veel te grote salontafel in het midden van je woonkamer zetten kan maken dat je die ruimte nooit gezellig krijgt. Terwijl je met twee omgekeerde fruitkratten al een leuke ‘salontafel’ hebt zoals Anselien deed (zie banner). Denk ook verder dan het object zelf: Anselien heeft een muurtje bijgezet en aan één kant ervan een groot kurken prikbord gemaakt.(zie banner).

SAVE THE DATE: 18-19-20 maart 2016

KL Decor viert zijn halve jubilee (Ole ole olee). Graag nodigen wij u en uw partner uit:

Op vrijdag 18 maart van 18-22u met live poëzie ‘Nachtjaponnen fluisteren’ van 19-21u.
Op zaterdag 19 maart van 11-22u met live muziek en poëzie van 19-21u.
Op zondag 20 maart van 11-17u met live muziek en poëzie.

Daarnaast is er ook nog doorlopend gin tasting & interactief gedichten schrijven.

Lees je graag deze blog? Laat het me even weten op een mailtje naar klangenakens@kldecor.be met in de hoofding I LIKE THE KL DECOR BLOG, of onderaan deze blogpost in het commentaarveld.

Ook andere reacties of vragen zijn welkom. Wil je meer weten over een bepaald onderwerp? Laat mij dan ook een berichtje, dan probeer ik jouw onderwerp in één van mijn volgende blogs op te nemen. Bedankt alvast!

Ik wens jou veel succes en maak het vooral zéér C.O.S.Y.!!!

Kristien

 

 

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Powered by WordPress. Designed by WooThemes