Een ondersteunend interieur

banner 3

Jouw interieur dient ondersteunend voor jou te zijn. Maar euh… hoe begin je hieraan?

Volg mijn systeem dat uit 2 stappen bestaat. Tot ik er een betere naam voor vind, noem ik het mijn “OPA VAP” systeem wat staat voor: “Opruimen, Plaats voor Alles & Voor Alles een Plaats”.

Stap 1: Opruimen

banner 1

Opruimen? Moeilijk? Neen hoor, dat doe je zo:  Beeld je in dat je gaat verhuizen naar een plaats over de oceaan en je een beperkt aantal dingen kan meenemen. Dat heeft Ann meegemaakt, toen ze verhuisde van de Verenigde Staten naar België. Welke dingen zijn je dan echt dierbaar? Foto’s, geschenken die je gekregen hebt, dingen waarvoor je gespaard hebt om ze te kopen, authentieke elementen die je steeds mooi zult blijven vinden, trouvailles vanop brocantes of reizen en ongetwijfeld een paar nieuwe stukken die mogen blijven. De rest gooi je of geef je gewoon weg. Een andere manier (volgens mij best een ludieke manier) om dingen weg te doen, is hoe de Japanse Marie Kondo het aanpakt. Als tengere tiener(!) geeft zij het advies dat wanneer je je kleerkast eens wil uitdunnen: om alle kleding op één grote hoop te gooien en elk item vast te pakken, dan je ogen te sluiten, het kledingstuk tegen je hart te drukken én… te voelen… ja werkelijk voelen. Ze doet het in haar YouTube filmpjes voor. Indien het kledingstuk je nog plezier geeft, mag het blijven – doet het dat niet dan moet je het…bedanken. Ja hoor, bedanken en dan kan je er afstand van doen. In het Japan van vandaag, waar het nog veel sterker op consumptie gericht is dan in Europa, is ze een enorme hype!

Stap 2: “Plaats voor Alles & Voor Alles een Plaats”

banner 2

Alles wat je na je opruimdagje hebt bijgehouden, verdient een waardige plaats (= Plaats voor Alles). Zo heb ik bijvoorbeeld een collectie voorwerpen verzameld vanop mijn reizen. Maar, noch in mijn bureau, woon- of slaapkamer passen deze spulletjes. Waar ze dan wel een waardevolle plek gphoto 2ekregen hebben? In mijn badkamer! Kijk maar naar de foto hiernaast. Mijn badkamer is in aardetinten geverfd, waartegen de lichtere teakhouten meubelen en het witte bad, de douche en de lavabo sterk afsteken. De ideale kleuren en materialen dus om mijn collectie in “tentoon” te stellen. Door deze bontgekleurde souvenirs krijgen ook andere bontgekleurde, of uit natuurlijke materialen gemaakte, objecten een bestemming (= Voor Alles een Plaats). Ik heb van mijn schoonzusje een mand met verzorgingsproducten gekregen en ook mijn jongste dochtertje heeft me eens een mooie mand cadeau gegeven, die allebei mooi passen. Andere mooie juwelen- of parfumdoosjes passen er nu ook bij. Verder heb ik nog theelichthoudertjes met kraaltjes, een Afrikaans spiegeltje en twee Marokkaanse lampen in mijn badkamer. En weet je wat het leuke is? Wanneer ik in bad zit en naar mijn spulletjes kijk, ga ik in gedachten terug een beetje op reis ….

Wil je ten slotte nog een geheim weten om dit systeem te doen slagen? Ja?

Herbegin deze cyclus regelmatig eens terug bij stap 1, het opruimen; omdat jij evolueert, evolueren jouw spullen en jouw interieur met je mee.

Vind je bovenstaande tips interessant? Brengen ze je inzicht en vatten ze informatie voor jou handig samen? Heb je er toegepast? Laat het me weten in de commentbox onderaan.

 

Ik wens jou veel succes en maak het vooral zéér C.O.S.Y.!!!

Kristien

 

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Powered by WordPress. Designed by WooThemes