De mooiste communietafel….

pizap.com14628037537841Dit jaar doet mijn jongste dochter haar plechtige communie en dat geeft me gemengde gevoelens van trots en nostalgie. Trots omdat ik vind dat ze al zó groot geworden is en nostalgie omdat het mijn derde en jongste dochter is. Het leuke is wel dat we er een spetterend feest van gaan maken. En daar hoort een mooi gedekte tafel bij! 

Wat zijn zo zo de geheimen die jij kan toepassen voor een geslaagde feesttafel?

Gebruik zijn of haar lievelingskleur

pizap.com14628036630701

Wij hebben voor lichtblauw, wit en chocoladebruin gekozen. Blauw omdat het de lievelingskleur van mij dochter is. Wit om het communiesfeertje op te roepen én omdat het fris oogt bij het blauw. En als laatste chocoladebruin om het geheel wat pittiger te maken. Blauw en wit alleen is wat zacht voor mijn twaalf jarige uitbundige dochter.

Hoe begin jij eraan? Vertrek van zijn of haar lievelingskleur; bijvoorbeeld lichtblauw, roze of groen. Neem daarnaast ook veel wit. Combineer de lievelingskleur met een sterke kleur die het geheel doet opleven. Zo gaat fuchsia bij roze, turkoois bij groen, of chocoladebruin bij lichtblauw.

Niet aan mijn dochter vertellen maar we hebben nog een verrassing met wit, blauw en chocolade….

Gebruik taftIMG-20160509-WA0052

Taft (ook wel taffetas genoemd) is de naam van een (kunst)zijden stof waarbij er verschillend gekleurde draden op een specifieke manier geweven zijn. Dat geeft, wanneer je de stof beweegt, een “changeant” effect. “Changeant” betekent dat de kleuren lijken te veranderen wanneer je de stof vanuit een ander oogpunt bekijkt. Resultaat is een effen stof die heel levendig oogt en niet mat en saai is wanneer je ze vlak op je tafel legt. Ook “staat” de stof eerder dan dat ze vlot door valt, zoals een volumineuze baljurk. Wanneer je er terug over wrijft wordt ze weer glad. Daarom is die stof uiterst geschikt om er strikken en linten van te maken. Koop dus wat metertjes taft, leg dit als tafelkleed op je tafel en maak strikken van stroken van dezelfde stof die je aan je stoelen hangt.

 

Gebruik kant, pareltjes, lintjes en bloemen
20160424_092432Kant geeft altijd een “exclusieve” versiering aan je tafel voor iets grotere oppervlakten. Bijvoorbeeld een kanten loper in het midden van je tafel. Het leuke eraan is dat je door de gaatjes van het kant ook de andere stof en de kleur ziet. Zo lopen de twee in elkaar heen en vormen ze net één geheel.

Ook pareltjes, lintjes en bloemen zijn “exclusieve” versieringen. Pareltjes weerkaatsen het licht. Lintjes brengen volume zonder dat het geheel te zwaar wordt. Een menige gast is ook ontroerd door bloemen op tafel (of het echte dan wel mooie kunstbloemen zijn, maakt niet zo veel uit).

Zo ik hoop dat ik jou met deze blog inspiratie heb gegeven voor een mooie feesttafel. Voor welke gelegenheid dan ook!

Lees je graag deze blog? Laat het me even weten op een mailtje naar klangenakens@kldecor.be met in de hoofding I LIKE THE KL DECOR BLOG, of onderaan deze blogpost in het commentaarveld. Ook andere reacties of vragen zijn welkom. Wil je meer weten over een bepaald onderwerp? Laat mij dan ook een berichtje, dan probeer ik jouw onderwerp in één van mijn volgende blogs op te nemen. Bedankt alvast!

Ik wens je veel succes en maak het vooral heel C.O.S.Y.!!!

Kristien

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Powered by WordPress. Designed by WooThemes