Crisis bijna voorbij??

hoofdbanner

Zou de crisis bijna voorbij zijn? Als het aan het Britse stoffenmerk Designers Guild ligt wel. Voor Designers Guild mag het optimistisch zijn in de nieuwe Spring/Summer collectie.  Net niét met kleine bloemetjes maar wel met exuberant grote bloemmotieven, gekleurde wolken of grafisch retromotieven. Wat je ook kiest: alles met een vleugje nostalgie naar de periode van na WOII, toen men in Parijs vooral snakte naar mooie kleuren en bloemen na de donkere oorlogsjaren.

Parterre en Colonnade

grafisch en mannelijk 2

Een vleugje glamour en nostalgie schemeren door in de stoffen Parterre (zie banner links) en Colonnade (zie banner rechts). Moderne ruitjes en geometrische motieven in een retromood. Tip van Kristien: Alle kleuren zijn gedempt.  De achtergrond van de stoffen is beige of grijs. Ideaal dus om te combineren op een neutrale, linnen, beige of grijze zetel in jouw huis.

 
Poeder- en regenboogkleuren
 
grafisch en mannelijk 3

Poederroos, gedempt turquoise en blauw, dauwgroen, geel en een tikje oranje maken de collectie fris en vrolijk voor mensen die van zachte kleuren houden. Voor wie het ‘bont gekleurd’ graag mag, gaat best voor de Eglantine. Deze kan je in grote motieven op een linnen achtergrond hebben en in kleinere print op een satijnkatoen (zie midden banner hierboven). Tip van Kristien: Gebruik de Eglantine in combinatie met grote vlakken van 1 of max 2 uni kleuren die je het liefste ziet. Combineer dat met al de rest van je muren en andere accessoires in wit.  Dat brengt het geheel in balans.

Grafisch en mannelijk

grafisch en mannelijk

Ook heerlijk zijn de stoffen van de Grey Cloth Collectie: grafische patronen in grijstinten met de stoffen Laroche en Courances (zie banner hierboven links en rechts). En éen uitschieter: Martineau (zie banner midden) is een voortzetting op de eerdere velours, maar dan met zwart grijs en een tikkeltje mosterdgeel.  Tip van Kristien: De afgewerkte kussens uit deze stof zijn tamelijk groot, pas ze enkel toe in grote zetels.  Het voordeel is dat je er dan maar één hoeft te zetten.

Score van Kristien voor de spring/summer collectie 2016 van Designers Guild:

Originaliteit: 9/10
Prijs Kwaliteit 9/10
Bruikbaarheid: 7/10

Lees je graag deze blog? Laat het me even weten op een mailtje naar klangenakens@kldecor.be met in de hoofding I LIKE THE KL DECOR BLOG, of onderaan deze blogpost in het commentaarveld.

Op Batibouw geef ik morgen van 10u00 – 18u00 gratis kleuradvies op de Levis stand in Hall 3 stand 212. Nog een extra weetje: je kan een gratis verfpotje van 200 ml in een kleur naar keuze op de stand laten maken door een verfmengmachine. Zo kan je na het kleuradvies deze kleur al meteen uittesten en maakt Levis jouw leven niet alleen mooi, maar ook gemakkelijk.

Ook andere reacties of vragen zijn welkom. Wil je meer weten over een bepaald onderwerp? Laat mij dan ook een berichtje, dan probeer ik jouw onderwerp in één van mijn volgende blogs op te nemen. Bedankt alvast!

Ik wens jou veel succes en maak het vooral zéér C.O.S.Y.!!!

Kristien

 

Nog geen reacties.

Geef een antwoord

Powered by WordPress. Designed by WooThemes