Ben je deze zomer niet naar een tropische eiland kunnen gaan?

banner Banner zetels

Niet getreurd.  Maak bij jouw thuis een tropisch terras en geniet in 1, 2, 3 & 4 stappen.

Stap 1: Een hangmat
Topperhangmaat bij mezelf deze zomer is de hangmat op mijn terras. Niets is immers zó sterk verbonden met het “vakantie-op-een-tropisch-eiland” gevoel dan een hangmat. Wie weet heb je er ééntje liggen die je gewoon eens moet ophangen, zoals bij Els het geval was. Heb je er geen, dan kan je er eentje maken door een stuk stof van 220 cm lang bij 140 cm breed dubbel te plooien en er langs boven en onder een oneven aantal lussen aan te stikken (of als je niet kunt naaien er grote gaten in te ponsen met zeilringen). Met een stokje door de lussen (of gaten) en een stevig koord heb je zo in een wip een hangmat. Zie foto. Heb je geen bomen op je terras waar je je hangmat kan inhangen? Het GARÖ raamwerk voor hangmatten is gemakkelijk te koop bij IKEA. Ben je toch niet zo’n fan van een hangmat, neem dan een kuipzeteltje (zie foto in bovenste banner) in gekleurd draad. Leg wat bontgekleurde kussens erbij en je roept zó het cocktailgevoel op…

Stap 2: “Multi” kleed

tapijt banner
Een tweede stap is een “multi” kleed te gebruiken: neem een stuk katoen van 100 cm breed bij 180 cm lang, zoom het om en hang er franjes aan. Als je niet wil naaien kan je in de handel een katoenen strandlaken, een katoenen tapijt of een tafelkleed uit katoen hiervoor vinden. Ik noem het graag “multi”doek omdat ik het als tafelkleed op je tafel, als tapijtje onder je hangmat of als licht dekentje in je hangmat kan gebruiken. In no time heb je een vakantie effect. Werk af met leuke linnen servetten en mooie manden (zie foto’s) et voilà….
Stap 3:  “A touch of nature…”
banner bloemen
In de vorige stappen heb je al een goede basis gemaakt – dan rest je nu nog “a touch of nature” toe te voegen…  Zet gekleurde vazen en schalen op een tafeltje of op je terras (zie foto).  Heb je die niet, zet dan alles wat je in fruitige kleurtjes oranje, geel, rood, groen hebt en waar je iets in kan zetten (kannen schalen, enz…) gebruiken. Voeg nog enkel verse bloemen, planten of bladeren eraan toe. Je kan ze schikken zoals in een vaas, maar je kan in een schaal ook een bodempje water doen en er slechts 1 bloem op laten drijven. Verschillende bladeren groen in verschillende potten werken ook super (zie foto). En het zijn door deze kleine dingen dat je het gevoel van een verre bestemming creëert op je terras. Sla dus deze stap zeker niet over.
Stap 4: Jouw eigen stijl…
banner roos
Nu rest er nog enkel jouw eigen stijl aan je vakantieterras te geven. Je doet dit best door resoluut kleuren te kiezen, gewoon omdat je die mooi vindt en daarvan uit te vertrekken als basis om jouw eigen stijl aan je terras toe te voegen. Ik koos dit jaar voor roze en azuurblauw samen met het groen voor mijn etalage (zie foto’s in de banner). En eens ik mijn kleuren gekozen had, was het gewoonweg te gek hoeveel spullen ik vond die in die kleuren pasten… Leuke theelichtjes, kussens, handdoeken, placemats, zomerplaids, geurkaarsen, toilettasjes, enz…. Ja zelfs een behang!! De Trailing Rose van Designers Guild (zie foto midden banner). Ik heb er een paar stroken van hangen in de etalage (het dient meteen ook als een soort zonnescherm).
Met deze vier stappen hoef je niet ver te gaan deze zomer om je eigen “droomvakantie” te beleven.
Volgende week neem ik je mee naar de jungle….

Vind je dit blogartikel nuttig? Wil je meer weten over een bepaald onderwerp? Wat zijn jouw ervaringen in interieur? Laat jouw reactie hieronder. Bedankt alvast!

Hoe reageren? 

Scrol naar onder in het blogbericht en daar kom je volgende foto tegen. Lukt het nog steeds niet om een reactie te plaatsen, stuur dan een mailtje naar klangenakens@kldecor.be en dan probeer ik je verder te helpen.

Knipsel

Ik wens jou veel succes en maak het vooral zéér COSY!!!

Kristien

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Powered by WordPress. Designed by WooThemes